Christophe Steynen haalt € 800,- op voor UN Women

Christophe Steynen is een echte HeForShe Champion, en een prachtig voorbeeld van hoe je met passie en inzet verschil kunt maken. Geïnspireerd door de speech van Emma Watson in the Verenigde Naties in 2014 en de HeForShe campagne die daaruit voortkwam, heeft hij zelf actie ondernomen om geld in te zamelen voor dit doel, en daarmee maar liefst 800 euro opgehaald.

Christophe Steynen, woonachtig net over de grens in België, nam het initiatief om met een sponsorloop en een benefietconcert geld in te zamelen voor UN Women, omdat hij zich persoonlijk geraakt voelde door de oproep van Emma Watson: ‘Ik nodig je uit om op te komen voor vrouwenrechten en gelijke kansen, en om jezelf de vraag te stellen: Als ik het niet doe, wie dan wel? Als we het niet nu doen, wanneer dan wel?’

In augustus deed Christophe mee aan de Dodentocht in Bornem, een wandeltocht van maar liefst 100 kilometer. Vrienden en familie sponsorden hem om deel te nemen als HeForShe Champion namens UN Women, en schreven een aanmoediging op het T-shirt waarin hij liep. Christophe moest wegens slecht weer helaas na 50 kilometer opgeven, maar ook dat is al een hele prestatie!

In oktober vervolgde hij zijn acties met een benefietconcert in het Belgische Eekeren. Na vertoning van de speech van Emma Watson speelde hij piano, en zong met een bevriende zangeres. Geweldige acties waarvoor wij Christophe heel dankbaar zijn!

Christophe Steynen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *