HeForShe Kunstenaar Edwin IJpeij steunt UN Women

Kunstenaar Edwin IJpeij doneert 20% van zijn sales tijdens Masters of LXRY 2017 aan UN Women. Zijn visie is dat mensen het meest gelukkig en succesvol zijn als ze dicht bij hun essentie blijven. Dicht bij je essentie zijn betekent dat er balans is tussen de vrouwelijke en mannelijke eigenschappen die in iedereen aanwezig zijn. Kunst is daar uitermate geschikt voor omdat kunst het gevoel kan aanspreken, en dat het aanspreken van je gevoel je in beweging kan brengen om deze balans te realiseren en om er dichtbij te blijven.

Edwin doet dit door een ogenschijnlijke tegenstelling te schilderen: Cityscapes en Female Landscapes. Met zijn Cityscapes wilt hij jouw mannelijke eigenschappen raken, zoals drive, pragmatisme en focus. Architectuur als metafoor voor het mannelijke. Met zijn Female Landscapes wil hij de meer vrouwelijke eigenschappen raken, waaronder schoonheid, empathie en creativiteit. Het Female Landscape als metafoor voor puurheid, oprechtheid en kwetsbaarheid.

De wereld wordt een stuk mooier als we allemaal dichter bij onze essentie leven. Daarom wilt Edwin ook de UN Women steunen en in het bijzonder de He for She campagne. Mannen en vrouwen zijn niet identiek maar wel gelijkwaardig. Als je je dit alles realiseert dan is het in het belang van de samenleving én de wereld dat er ook een goede balans tussen vrouwen en mannen is. Een balans tussen rassen, culturen en gender. Daarom is het voor Edwin belangrijk om zijn missie naast het maken van kunstwerken, ook door bij te dragen aan maatschappelijke acties die in het belang van de samenleving zijn. Hij is heel gelukkig en trots om zijn steentje bij te mogen dragen aan de He for She campagne.

De Masters of LXRY beurs vindt plaats van 7 tot en met 11 december 2017.

Zie ook zijn website.

Damrak Amsterdam van Edwin IJpeij
Damrak Amsterdam van Edwin IJpeij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *