Stephan Fox gebruikt Muaythai tegen geweld

Een mooi voorbeeld van een HeforShe: Stephan Fox. Hij woont sinds 15 jaar in Thailand en is de Vice-President van de Wereld Muaythai Raad. Muaythai is een vechtsport waarin respect, eerlijkheid en eer belangrijke waardes zijn. Sinds 2014 werkt Stephan Fox samen met UN Women om gendergelijkheid te promoten en bewustwording te creëren om geweld tegen vrouwen en meisjes tegen te gaan. In een interview vertelt hij waarom hij vrouwen steunt om sekse-gerelateerd geweld tegen te gaan.

Stephan vertelt dat geweld een barrière is voor ontwikkeling, en dat zijn positie bepaalde verantwoordelijkheden met zich meebrengt. De sport Muaythai is gebaseerd of het fundament van respect, eer en eerlijk spelen. Muaythai atletes zijn rolmodellen die anderen inspireren. Stephan Fox gebruikt deze positie door zijn kampioenen en trainers aan te moedigen om gendergelijkheid te promoten en geen geweld te tolereren. Niet alleen in hun woorden, maar ook in hun daden in hun privéleven. Er zijn zo’n 200.000 trainers en miljoenen mensen die Muaythai uitoefenen wereldwijd, en Stephan Fox noemt deze kans een niet te missen kans om mentaliteiten en gedragingen te veranderen.

Stephan Fox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *