Expositie: The journey we are on

De zoektocht van een man om weer emotioneel in verbinding te komen met zijn vrouw. Dat is het onderwerp van een bijzondere expositie tussen 7 maart en 13 maart in de Amsterdamse boekhandel Scheltema. Beeldmaker Stijn Schenk schreef een persoonlijke verhaal, 13 tekenaars vertaalden dit naar 16 prenten. Het complete verhaal is hieronder te lezen.

Beeld: Amanda van Laar

“Met dit verhaal hopen we andere koppels te inspireren om aan zichzelf en aan hun relatie te werken. We zeggen niet dat de manier waarop wij het doen de juiste manier is. Maar we hopen wel te inspireren om buiten de gebaande paden te durven denken.”

De veertien kunstenaars die aan de expositie meewerken zijn: Amanda van Laar; Menno Wittebrood; Floor Koens; Ruben Gringhuis; Falco Verholen; Ez Silva; Liza Mennes; Marloes Messemaker; Bob Op’t Land; Merel Moonen; Stephanie Engelenburg; Saverio Wielkens; Nekouhai en Frits Jonkers.

De expositie in Scheltema is één van de activiteiten die in het kader van de HeForShe Artsweek Amsterdam plaatsvinden. Tijdens deze wereldwijde campagne wordt kunst, in de breedste zin van het woord, ingezet om aandacht te vragen voor gendergelijkheid. Mannen en jongens worden uitgenodigd om zich uit te spreken voor een wereld waarin mannen en vrouwen gelijke kansen hebben en waar geen plaats is voor discriminatie en geweld tegen vrouwen.

Beeld: Ez. Silva

De zestien prenten hangen op de tweede verdieping van Scheltema, Rokin 9. Openingstijden: Zondag en maandag 11.00- 19.00 uur, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag 10.00- 19.00 en donderdag van 10.00-21.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *