Boek van de dag: Not That Bad: Dispatches From Rape Culture

Tijdens de hele HeForShe Artsweek geeft boekhandel Savannah Bay dagelijks een boekentip. Vandaag: Not That Bad: Dispatches From Rape Culture’ door Roxane Gay.

Eigenlijk hoort het hele oeuvre van Roxane Gay in deze reeks aanbevelingen thuis, van haar korte verhalen-collectie difficult women tot haar non-fictie BAD FEMINIST en HUNGER. Hier kiezen we ervoor om NOT THAT BAD uit te lichten, een essay-collectie samengesteld en geïntroduceerd door Roxane Gay, met teksten van een diverse groep auteurs van verschillende genders, etniciteiten en achtergronden. Allen geven hun eigen ervaringen en reflecties over rape culture: het feit dat seksueel geweld in zijn verschillende verschijningsvormen zo diep doorgedrongen is in onze samenleving dat mensen, en met name vrouwen, hun dagelijks leven erop moeten aanpassen.

Geen bundel voor als je zin hebt in iets lichts of grappigs, maar zeker de moeite waard. De essays laten zowel de diversiteit van seksueel geweld zien als de verschillende uitwerkingen die dit op de auteurs heeft. NOT THAT BAD is verhelderend, hartverscheurend, en bovenal herkenbaar. De titel loopt als rode draad door de essays heen: vrijwel alle auteurs worstelen met de gedachte of met mensen in hun leven die zeggen dat het toch eigenlijk allemaal wel meevalt. En dit is meteen de boodschap van het boek, want de teksten samen “[say] something in totality that we cannot say alone”: het onderliggende probleem van rape culture.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *