Boek van de dag: Waarom feminisme goed is voor mannen

Tijdens de hele HeForShe Artsweek geeft boekhandel Savannah Bay dagelijks een boekentip. Vandaag: Waarom feminisme goed is voor mannen door Jens van Tricht

We leven in een wereld waar de roep om ‘sterke mannen’ toeneemt en vrouwenrechten onder druk staan – ook in Nederland. Hoewel er vandaag de dag op zowel juridisch als maatschappelijk vlak wordt uitgegaan van een gelijke behandeling van mannen en vrouwen, is dit in de praktijk nog ver te zoeken. Dat stelt Jens van Tricht, die Vrouwenstudies studeerde aan de UVA en werkt als directeur en oprichter van Emancipator, een organisatie die mannenemancipatie bevordert. In ‘Waarom feminisme goed is voor mannen’gaat hij in op de veronderstelde verschillen tussen mannen en vrouwen die ons dagelijks leven beïnvloeden en de nadelige gevolgen daarvan, waar veel mannen zich vaak totaal niet van bewust zijn. Want ‘echte mannen’ moeten nog altijd stoer zijn, zelfverzekerd, sterk en onafhankelijk. Ze moeten hard werken, mogen niet huilen en geen kwetsbaarheid tonen. Deze ongeschreven regels hebben niet alleen op persoonlijk, maar ook op maatschappelijk niveau destructieve gevolgen. Van Tricht pleit voor samenwerking: mannen en vrouwen hebben elkaar én emancipatie nodig om deze patronen te doorbreken. Hij geeft tips en inzichten over hoe mannen bij kunnen dragen aan gendergelijkheid, en wat ze hier zelf bij winnen: losbreken uit beperkende verwachtingen en de benutting van ieders volledige potentieel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *