Boek van de dag: If Beale street could talk

Tijdens de hele HeForShe Artsweek geeft boekhandel Savannah Bay dagelijks een boekentip. Vandaag: If Beale street could talk door James Baldwin.

Tish en Fonny zijn jong, verliefd en zwart. Als Tish zwanger raakt en Fonny in de gevangenis komt na vals beschuldigd te zijn van verkrachting stellen Tish en haar familie alles in het werk om Fonny vrij te krijgen. Hun kindje opvoeden in een wereld zonder het racisme en seksisme waar zij dagelijks mee moeten leven, dat is hun droom. De droevige gevolgen van etnisch profileren, helaas nog steeds een actueel thema, staat centraal in deze roman over het leven in Harlem, New York in de jaren ‘70, die verteld wordt uit het perspectief van Tish. Baldwin laat zien hoe racisme verweven is met ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid, en toont als geen ander de vooroordelen, maar ook de verbondenheid en tederheid die er binnen deze gemeenschap bestaan.

De onlangs uitgekomen verfilming van Vandaag: If Beale street could talk brengt James Baldwins New York weergaloos tot leven en dwingt ons in Tish en Fonnys schoenen te staan, zodat je hun kwetsbaarheid, woede, maar ook innerlijke kracht tot in je tenen meebeleeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *