Foto’s HeForShe Arts Week 2018

Vanaf Internationale Vrouwendag op 8 maart, werd tot en met 15 maart wereldwijd de HeForShe Arts Week gevierd. De HeForShe Arts Week werd in 2016 voor het eerst gelanceerd in New York. Dit jaar sloot ook Amsterdam zich aan met een inspirerend programma. Met de steun van kunstorganisaties brachten we het gesprek over gendergelijkheid naar mensen door middel van debat, theater, beeldende kunst, dans, film en muziek om sociale verandering te stimuleren. Bekijk de foto’s van dit geweldige evenement.

Foto’s

De ArtsWeek werd mogelijk gemaakt door:

Andrea Rozemeijer

Andrea Rozemeijer

Andrea is één van de initiatiefnemers voor de organisatie van de Arts Week Amsterdam. Ze heeft sociaal maar toch commercieel inzicht (dat kan!) en haar interesses liggen bij sociale ondernemingen, duurzaamheid en vrouwenrechten. Ze is een beetje een autodidact en ‘jack of all traits’ maar schaart zich meestal onder de noemer van projectmanager en staat als freelancer altijd open voor nieuwe projecten.

Anna Borleffs

Anna Borleffs

Geïnspireerd door New York heeft ze afgelopen zomer het idee voor een Amsterdamse editie van de HeForShe Arts voorgelegd aan UN Women en nu is de HeForShe Arts Week een feit. Ze heeft een een achtergrond in zowel de creatieve sector als het bedrijfsleven. Naast haar betrokkenheid bij de Arts Week, werkt ze als freelance consultant voor een bureau dat zich richt op (maatschappelijk) innovatie.

Jantien Kingma

Jantien Kingma

Jantien Kingma is verantwoordelijk voor de persvoorlichting en social media. Ze schrijft over gender en diversiteit voor o.a. Kennisplatform Integratie en Samenleving en is webredacteur bij de Volkskrant. Voorheen assisteerde ze bij feministische modules op de Universiteit van Amsterdam.

Josja Dijkshoorn

Josja Dijkshoorn

Josja Dijkshoorn is stagiaire bij UN Women Nationaal Comité Nederland. Als MA Gender Studies student aan de Universiteit Utrecht bestudeert ze maatschappelijke onderwerpen vanuit een feministisch en postkoloniaal perspectief, om zo vraagstukken met betrekking tot sociale (on)rechtvaardigheid, gender, seksualiteit en diversiteit te analyseren en verklaren. Na haar BA International Studies ondersteunde ze als vrijwilliger het grant-making proces van het Red Umbrella Fund (host organisatie Mama Cash) in Amsterdam, een wereldwijd fonds van en voor sekswerkers.

Larissa Koedood

Larissa Koedood

Larissa Koedood is verantwoordelijk voor het onderhouden van de website. Naast haar bijdrage als webmaster bij UN Women is ze momenteel bezig met het afronden van haar MA International Relations aan de Universiteit Leiden, waar ze zich bezighoudt met diverse onderwerpen binnen cultuur en politiek.

Stijn Schenk

Stijn Schenk

Stijn Schenk is een Sociaal Project ondernemer. Hij produceert, in nauwe samenwerking met tekenaars en organisaties, uiteenlopende beeldende verhalen. Soms in opdracht en soms als onderdeel van grotere door hem geïnitieerde projecten. Daarbij maakt hij gebruik van het gevoel dat tekenaars in hun werk leggen, als wel de kracht van de vertelling. Met de verhalen richt hij zich op het creëren van meer begrip voor mensen in moeilijke situaties. De beeldprojecten organiseert hij vanuit zijn bedrijf The Graphic Story en Stichting In Lijn. Naast beeldprojecten schrijft Stijn lesmateriaal voor onder meer HBO, MBO en basisscholen.

Onze sponsoren: