Verhalen van dansers | 6-12 maart 2018 | Stadsschouwburg

“De impact van seksueel geweld kan zo groot, zo alles beïnvloedend zijn dat het moeilijk is om in woorden te vatten. Door middel van beeldverhalen probeer ik deze verhalen in al zijn complexiteit voelbaar te maken.” – Stijn Schenk, initiator  ‘Verhalen van dansers’.

Vanaf 6 maart zullen prenten van acht bijzonder tekenaars geëxposeerd worden in de Stadsschouwburg Amsterdam en De Kring. Piëzografieën van de prenten zijn online te bestellen, inkomsten hiervan komen ten goede van UN Women. De prenten zijn het resultaat van een samenwerking van dansers en choreografen van het Nederlands Dans Theater en Stichting in Lijn. De acht vrouwelijke dansers en choreograaf zijn gevraagd een voor hen belangrijk verhaal te delen, in woord en in beweging. Het verhaal is soms een persoonlijke herinnering en een andere keer een element uit een voorstelling. De emotie, lijnen, ruimtegebruik en intentie van de bewegingen waarmee dit verhaal wordt verteld zijn door de tekenaar vertaald naar papier. Iedere tekenaar doet dit op zijn geheel eigen en intrigerende manier.

De deelnemende kunstenaars zijn: Beldan Sezen, Floor Koens, Joris Diks, Marcel Ruyters, Marloes Messenmaker, Megan McNulty, Mei Li en Melissa Brouwer. De betrokken dansers en choreografen zijn: Chloé Albaret, Fay van Baar, Lydia Bustinduy, Marina Mascarell, Meng-ke Wu, Nancy Euverink, Rachel Mcnamee en Sarah Reynolds

The Graphic Story

Met The Graphic Story en Stichting in Lijn wil Stijn Schenk verhalen vertellen die gevoeld moeten worden. Werk waarbij de tekenaar met een eigen stijl, lijnen en kleuren een emotionele basis onder een verhaal legt. Om verhalen te vertellen waarbij je even meegenomen wordt in de dagelijkse werkelijkheid van de ander. De Graphic Story initieert en begeleid de verhalen en zorgt ervoor dat de verhalen een breed en diverse groep lezers bereikt. Het werk is er op gericht om te inspireren en informeren. Maar het hoopt vrouwen ook steun en kracht te geven als dat nodig is. De verhalen zijn zowel on- als offline te vinden.

Mede mogelijk gemaakt door het BankGiro Loterij Fonds.

Info en tickets 

Deze tentoonstelling kan van 6 tot 12 maart worden bezichtigd in de Stadsschouwburg, en op 15 maart in De Kring tijdens de afsluiting van de HeForShe Arts Week.


Bestel prints

Prenten van: Joris Diks – Megan McNulty – Marloes Messenmaker

« Terug naar het overzicht